עוגיות רכות ממולאות נוטלה

מצרכים:
1כוס נוטלה 150 ג'
חמאה רכה 200 ג' סוכר (1 כוס)|
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
L280 ג' קמח (2 כוסות)
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
חצי כפית מלח
הכנה:1. יש להניח תלוליות קטנות של נוטלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולהקפיא לשעה לפחות. (ניתן להיעזר בשקית זילוף או בשתי כפיות.)ניתן להחליף בכל ממרח אחר שאוהבים. על הממרח להיות על בסיס
שומני, כגון: שחר, לוטוס, חלווה, ריבת חלב… (ממרחי פירות לא יתאימו).

2. מחממים תנור ל180 מעלות.

3. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר ותמצית וניל לתערובת קרמית.

4. מוסיפים ביצה ומערבבים לאיחוד.

5. מוסיפים קמח, סודה לשתיה ומלח, ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד ורך.

6. מחלקים את הבצק ל: 25-28 כדורים בגודל כדור פינג-פונג.

7. משטחים כל כדור ביד לבצק שטוח, מניחים במרכז מטבע נוטלה קפוא, ועוטפים את הנוטלה עם הבצק לכדור ממולא. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה בצורה מרווחת.אם הנוטלה מתרככת מידי, ניתן להכניס שוב למקפיא להתייצבות לפני שממשיכים.

8. אופים במשך 10 דקות עד להזהבה בשוליים. העוגיות משתטחות בתנור.

9. מצננים וזוללים. אם אוכלים לאחר שהעוגיות התקררו לחלוטין, ניתן לחמם כ-15 שניות במיקרו למרקם מיטבי.מצורפת תמונה של העוגיות.

מתכונים נוספים:

עוגיות רכות ממולאות נוטלה

יש להניח תלוליות קטנות של נוטלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולהקפיא לשעה לפחות. (ניתן להיעזר בשקית זילוף או בשתי כפיות.)
ניתן להחליף בכל ממרח אחר שאוהבים. על הממרח להיות על בסיס שומני, כגון: שחר, לוטוס, חלווה, ריבת חלב… (ממרחי פירות לא יתאימו).

פבלובה

פבלובה היא סיומת מושלמת לכל ארוחה. היא כל כך טעימה, קלילה, מפתה ומנחמת. זהו למעשה ענן מרנג מרשים, פריך מבחוץ, אך מבפנים הוא רך ופלאפי. עם קצפת וניל ופירות רכים להשלמת החוויה על הלשון.
המתכון הזה הוא לענן פבלובה אחד גדול ומרכזי, שהכי כיף לנעוץ בו כפית ולזלול אותו ביחד עם אנשים שאוהבים. אפשר כמובן גם לחלק אותה למנות בצלחות אישיות, אך אל תנסו לפרוס פרוסות אלגנטיות ומוקפדות.

Open chat
דילוג לתוכן