פבלובה היא סיומת מושלמת לכל ארוחה. היא כל כך טעימה, קלילה, מפתה ומנחמת. זהו למעשה ענן מרנג מרשים, פריך מבחוץ, אך מבפנים הוא רך ופלאפי. עם קצפת וניל ופירות רכים להשלמת החוויה על הלשון.
המתכון הזה הוא לענן פבלובה אחד גדול ומרכזי, שהכי כיף לנעוץ בו כפית ולזלול אותו ביחד עם אנשים שאוהבים. אפשר כמובן גם לחלק אותה למנות בצלחות אישיות, אך אל תנסו לפרוס פרוסות אלגנטיות ומוקפדות.אצלי היא מזמן הפכה להיות הקינוח האולטימטיבי לכל אירוח של משפחה או חברים. לאחר ארוחה חלבית או בשרית (בגרסה פרווה), והשוס הגדול שהיא גם מתאימה לפסח.
מצרכים:
4 חלבונים מביצים בגודל L בטמפ' החדר (140 ג')
1 כוס סוכר (200 ג')
2 כפות קורנפלור (20 ג')
1 כפית חומץ

הכנה:
מחממים תנור ל- 150 מעלות.
בקערת מיקסר מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים במשך 2 דקות עד לקבלת קצף רך אך יציב.
תוך כדי הקצפה מוסיפים את הסוכר באיטיות ובהדרגה.
ממשיכים להקציף 3-4 דקות עד לקבלת מרנג מבריק וסמיך מאוד.
מוסיפים לקערה קורנפלור מנופה וחומץ ומקציפים במהירות איטית מספר שניות נוספות רק עד להטמעה.
משרטטים על נייר אפייה עיגול בקוטר 18-20 ס"מ. מניחים על תבנית עם הציור כלפי מטה.
מניחים את המרנג על העיגול בתלולית לא מסודרת.
מנמיכים את החום ל-120 מעלות ואופים את המרנג למשך שעה ועשר דקות.
לאחר מכן, מכבים את התנור, אך משאירים את המרנג להתקרר בתוך התנור.
* אל חשש, תוספת החומץ לא מורגשת בטעם. אך יש לה תפקיד חשוב. הקורנפלור והחומץ עוזרים למרנג להתייצב ולא לקרוס מצד אחד, אך מאידך להישאר רך ונימוח במרכז.
לקרם:
מיכל שמנת מתוקה 38% או קצפת צמחית לפרווה (250 מ"ל)
כף אבקת סוכר
כף וחצי גדושה אינסטנט פודינג וניל.

להקציף שמנת מתוקה ואבקת סוכר במיקסר. כשהשמנת מתחילה לתפוס נפח, להוסיף אינסטנט פודינג ולהמשיך להקציף לקרם יחסית רך.
הקצפת צריכה להיות במרקם רך ולכן יש לעצור לפני שמגיעים להקצפה מלאה.
להרכבה:להניח בעדינות את הפבלובה על כלי הגשה, להניח את הקצפת על הפבלובה בצורה לא מסודרת (במעיין שליכטות).
יש להוסיף מעל פירות העונה, או פירות שאוהבים חתוכים לחתיכות קטנות, או פירות יער. רצוי כמובן פירות רכים כגון: מנגו, תותים, קיוי, ליצ'י
מצורף קישור לסרטון הכנה קצר של פבלובה.

מתכונים נוספים:

עוגיות רכות ממולאות נוטלה

יש להניח תלוליות קטנות של נוטלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולהקפיא לשעה לפחות. (ניתן להיעזר בשקית זילוף או בשתי כפיות.)
ניתן להחליף בכל ממרח אחר שאוהבים. על הממרח להיות על בסיס שומני, כגון: שחר, לוטוס, חלווה, ריבת חלב… (ממרחי פירות לא יתאימו).

פבלובה

פבלובה היא סיומת מושלמת לכל ארוחה. היא כל כך טעימה, קלילה, מפתה ומנחמת. זהו למעשה ענן מרנג מרשים, פריך מבחוץ, אך מבפנים הוא רך ופלאפי. עם קצפת וניל ופירות רכים להשלמת החוויה על הלשון.
המתכון הזה הוא לענן פבלובה אחד גדול ומרכזי, שהכי כיף לנעוץ בו כפית ולזלול אותו ביחד עם אנשים שאוהבים. אפשר כמובן גם לחלק אותה למנות בצלחות אישיות, אך אל תנסו לפרוס פרוסות אלגנטיות ומוקפדות.

Open chat
דילוג לתוכן